Saturday, May 7, 2011

Henkarit, paikkakortit ja penteleen Kela.

Kela otti nyt sitten meidän asian uudelleenkäsittelyyn, kun ilmeisesti tuo käsittely oli mennyt ihan pitkin metsiä. Kuulemma ei ole edes niistä meidän selvityspyynnöistä merkattu muuta ylös kuin, että ne on saatu. Päätökset koneella näkyi, mutta ei ollenkaan selvityspyynnön sisällöstä. Huhu. Mikäköhän tyyppi siellä on noita käsitellyt, varmaan joku talkkari >:/

Toivottavasti toi homma ratkeaisi meidän eduksi. Mies oli vielä tarkistanut ton summan tolta vuodelta, niin ilmeisesti sen ei olis ees pitänyt mennä tulorajan yli vaikka mies olisikin sinä kesänä opiskellut ja nyt sitten saattaa olla, että jopa saadaan rahaa sieltä takasin :O Asiat menee kyllä kuperkeikkaa.

Olen vähän jopa taas askarrellut. "Paikkakortitkin" tuli tuossa tehtyä, samoin kuvauspropiksi tehty "Bride" -henkari. Laitan kuvia kun pääsen omalle koneelle...

Tein paikkakorteiksi avaimista roikkuvat tagit, joissa on koristeena pitsiä. Ripustan avaimet seurueittain roikkumaan pyykkinarulle ovensuuhun. Jokaiseen tagiin tulee siis seurueen nimi ja pöytä, jossa he istuvat. Suunnitelmissa on, ettei tehdä jokaiselle omaa paikkakorttia, vaan saavat itse valkata istuimensa pöydän sisällä. :)

Bändiä jne.. 27 April 2011 - 13:16

Johan tässä nyt tulee mullistusta toisen perään.

En muista olenko tuosta bändiasiasta aiemmin mitään puhunut, mutta veljeni on ammatiltaan muusikko ja tuottaja.. Kysyin veljeni bändikaverilta, voisiko tämä kasata bändin häihimme edullisesti kun en veljeäni halunnut kuormittaa vaan toivoin, että tämä voisi olla vieraana juhlissa. Tämä lupasikin itse veloitusta ottamatta tulla soittamaan ja kysellä muita tyyppejä mukaan. Painotin, ettei veljeäni saa sotkea tähän juttuun.

Aikaa kului ja kyselin sitten veljen kaverilta, että miten homma edistyy. Meni pari päivää ja outo vastaus jossa kehotettiin kierrellen ottaa veljeeni yhteyttä. No soitin sitten hänelle ja sieltä paljastuikin, että tämä haluaisi järjestää bändin esiintymään häihin. Kuulemma haluaa itse tulla soittamaan, ettei tarvitse nolostella huonoja soittajia. Itselle kuulemma mukavin vaihtoehto.

No tuleehan tuokin halvemmaksi meille ja moni vanhemmista vieraista on mielissään. Itselle tämä tuntuu hassulta koska alunperin yritin suunnitella homman niin ettei veljeni tarvitse nähdä vaivaa. Jos tottapuhutaan niin luulin, ettei veljeä kiinnosta koko juhlat kun ei ole minkäänlaista kommenttia antanut hääkutsusta. Tai ylipäätään koko juhlista. No vissiin sitten kiinnostaakin, kun haluaa siellä soittaa :wub: Ihana veli.

Sitten kuvaajasta... Vaihdoin sitä taas. Tämä on kolmas ja viimeinen kuvaaja jonka varaan häihin.. :) Siis kun alkuperäinen suunnitelma oli ottaa Lehtisen kuvaamolla studiokuvat (tosi kallis), vaihdettiin hinnan vuoksi edullisempaan jotta saataisiin miljöökuvat. Ystäväni piti tulla kuvaamaan juhlat ja vihkiminen, luulin jo ettei hän tulekaan kun ei kuulunut mitään pitkään aikaan, joten varasin koko päiväksi dokumentaarisen kuvauksen puoliammattilaiselta. No, minua alkoi epäilyttää tämä kuvaaja nyt parina viime päivänä, kun hänellä oli nettisivuillaan vain pari kuvaa, jotka oli otettu ihmisistä. Yksi hääkuva ja yksi potrettikuva. Ja ne eivät olleet kovin hyviä kuvia. :/

Otin yhteyttä Siipileikin suosittelemaan kuvaajaan Olli Kalimaan ja hän ei ensin vastannut viesteihini, mutta oli ilmeisesti ollut reissussa. Nyt tulikin vastaus, että hän on käytettävissä hääpäivänämme, joten varasin hänet!

Jei! Nyt on vihdoin luottavainen olo, että kuvia saadaan ja varmasti ne ovat hyviä. Ihanaa! Tuntuu, että nyt on taas hyvien sattumien putki päällä. Kunhan ei tulisi taas takapakkia..

Soitin myös juhlapaikallemme ja kyselin varaustilannetta. Juhlapaikalla on enää 9 huonetta vapaana! Eli ihmiset ovat varailleet huoneita, vaikka en olekaan hirveästi ilmoittautumisia saanut.

Asiat rullaa. Jei!

Ketuttaa 26 April 2011 - 12:08

Jotenkin tuli nyt sellanen fiilis, että aina saa pelätä kun alkaa mennä hyvin. :/

Juuri saatiin sovittua sopunhintaan meille tulishow häihin ja seuraava vaihe hääsuunnittelussa oli miehen opintolainan tipahtaminen tilille. No nyt kävi sitten niin, että ihmeteltiin miksei laina ole vieläkään viikon odotuksen jälkeen tilillä. Mies kävi Kelalla kysymässä asiasta ja sieltä se syy löytyi.

Mies haki vuonna 2008 kouluihin ja ei saanut opiskelupaikkaa. Hän teki kesän 2008 töitä, kun luuli ettei pääse kouluun. Opiskelupaikka aukesikin täyttöhaussa ja Kela sitten halusi meiltä rahaa takaisin toista tuhatta, koska mies oli "ansainnut liikaa" kesällä ennen opiskelupaikan vastaanottamista. Nyt tätä rahaa oli vähennetty suoraan opintotuista ilman erillistä ilmoitusta meille. Ei tässä mitään, tämä asia oli meille jo selvä.

Mutta nyt selvisikin sitten, että opintolainaa ei heru, niin kauan kun on vielä maksettavaa Kelalle takaisin. ELI summa summarum = Meille ei tipu sitä 1500 €:n opintolainaa, mitä olimme suunnitelleet laittavamme häihin. Seuraava opintolaina on nostettavissa molemmilla vasta syksyllä häiden jälkeen. Voi HEMMETTI! Nyt isot pannut Kelalle!!! Kiitos tästä. :skilletgirl:

Opiskelijana joutuu muutenkin sovittelemaan noita hääjuttuja budjettiin aika rankalla kädellä ja luopumaan isoista kuluista. Alkoi jo mietityttää, että vaikka tuo häiden järjestely tuntui täysin mahdolliselta suunnitelmat tehtyämme, nämä takapakit alkais jo riittää. :/

Ja ihan kun tässä ei olisi tarpeeksi, Ukki kuoli viikko sitten ja hautajaiset olisivat huomenna Ruotsissa ja minähän en sinne pääse KOSKA EI OLE SITÄ RAHAA..

EDIT:
Eihän tässä sinänsä hätää ole. Puolikas tonni on vielä noista kuluista karsittavissa ja kyllä me ehditään vielä vähän säästääkin. Ja syksyn opintolainat tulee nostettavaksi jo pari viikkoa häiden jälkeen, joten luulis et pystyy juhlapaikan kans sopimaan et vois venyttää sitä loppuosan maksua sinne. Hope so. Mut kyllä tällaset aina kolahtaa ja nyt ei sit paranis tulla mitään muita "onnenpotkuja" tai tää nainen hyppää kohta vaatteistaan.

Kutsut postissa 14 April 2011 - 13:26

Kutsut postitettu ja muutama kavereille vielä antamatta. Tänään pitäis olla perillä kutsut. Jännät fiilikset. Muutamia ilmoittautumisia tuli heti! Kommentteja on saanut etenkin juhlaohjesääntö ja sen "väkijuomat" kohta. "Miten niin ei saa sulhaselle tarjoilla" -sulhasen eno. :D

No hyvin se menee. Toivottavasti ihmiset tajuais et tonne pitää ilmoittautua.. Jätin nimittäin kutsusta V.p. kohdan pois, koska se kuitenkin on tuossa juhlaohjesäännössä. Tuntu turhalta alleviivata sitä, mutta nyt tuntuu et olis ollu ehkä sittenkin hyvä laittaa se tonne.

:gpari:

Kutsuja 02 April 2011 - 17:19

Meidän kutsutekstit:

Suomenkielinen on tällainen:

Vasen sivu:

Kuulehan poika,
kuuntele minua mies
En minä mahdottomia pyydä:
vain yhteisen arkipäivän
ja hetken rinnallasi
Sinä minulle, minä sinulle
Ei kahle vaan ankkuri.

Oikea sivu:

Nyt on ommeltu valmiiksi puvut,
on aika kutsua koolle ystävät ja suvut.
Paikalle on pyydetty myös pappi,
tulee äidistä anoppi ja isästä appi.

K ja H vihitään
Jyväskylän kaupunginkirkossa
13.8.2011 klo. xx.xx

Juhlat jatkuvat Taulun Kartanolla, Toivakassa klo. xx.xx alkaen.

Tervetuloa!

K ja H


Sit ukille Ruotsiin lähetin seuraavanlaisen kutsun:

Vi hälsar dig
hjärtligt vällkommen till
Ks o H bröllop
Den 13.08.2011
Jyväskylä stads kyrkan klockan 00.00

Bröllopsfesten ordnas
Taulun Kartano, Toivakka klockan 00.00

Med Hjärtliga hälsningar
J & L



Englanninkielinen versio

Tämä tulee vasemmalle sivulle:

Two souls with but a single thought,
Two heart that beat as one.
- Franz Joseph von Munch-Bellinghausen

Ja tässä itse kutsu:

You are invited to a celebration
of the beginning of our new life together
as we are united as husband and wife
13th of August, 2011
at xx.xx PM
Jyväskylä Central Church,
Jyväskylä, Finland

Buffet dinner and merriment to follow
at Taulun Kartano, Toivakka
at xx.xx PM

K & H

RSVP by 31.06.2011, to K


Kiva homma kun joutuu monella kielellä.. :D


Juhlaohjesääntö meillä on tällainen:

Juhlaohjesääntö

Tämä juhlaohjesääntö ei ole vakavasti otettava, eikä pykäliä rikkovia juhlijoita rankaista tahi muuten paheksuta. Silti juhlaväki ottakoon kaikki pykälät huomioon valmistautuessaan juhlatapahtumaan.

1§ Yleiset käyttäytymisohjeet
Juhlaväkeä kehotetaan harjoittelemaan hymyilyä ja nauramista etukäteen peilin edessä, jotta itse juhlatilaisuudessa vältyttäisiin turhalta nikottelulta.

2§ Ilmoittautuminen
Ilmoittakaa tulostanne tai mahdollisesta esteestä morsiamelle (puh.) tai sulholle (puh.) viimeistään 30.6.2011 mennessä, jotta osaamme varata ruokaa ja istumapaikan jokaiselle tulijalle. Ensin ilmoittautuvat saavat eniten ruokaa ja parhaat paikat.

3§ Vartalon verhoilu
Pukeutuminen on suotavaa, sillä kyseessä on perhejuhla.

4§ Lahjukset
Lahjojen tuominen ei ole edellytys hääjuhlaan osallistumiselle. Mikäli juhlaväki kuitenkin hääparia tahtoo muistaa, olisi suotavaa tuoda kirjekuoria tukeakseen morsiusparin suunnittelemaa häämatkaa. Tai vaihtoehtoisesti voi myös kysellä sulhasen äidiltä (puh.)lahjalistaa, jotta vältyttäisiin lukuisten samanlaisten leivänpaahtimien, lakanoitten ja kyseenalaisten posliiniesineiden saamiselta.

5§ Einehtiminen
Juhlaväelle tullaan tarjoamaan nesteytystä ja pientä särvintä heti paikalle saavuttaessa ja illemmalla myös lämmintä ruokaa. Mikäli juhlija kärsii laktoosi-intoleranssista tai vastaavasta ruoka-aineallergiasta, tämä kerrottakoon ilmoittautumisen yhteydessä ikävien yllätysten välttämiseksi.

6§ Väkijuomat
Vieraille on järjestetty ruokajuomaksi perinteisiä alkoholittomia ruokajuomia sekä viiniä. Jatkojuomia saa ostaa talon baarista haluamansa määrän. Juhlapaikalla on a-oikeudet joten omia taskumatteja ei katsota suopein katsein. Sulhaselle ei saa tarjota jatkuvista pyynnöistä huolimatta.

7§ Yösija
Taulun Kartanolta (puh.) saa varata huoneita. Niitä on kuitenkin rajoitettu määrä, joten olethan ajoissa. Kerrothan varausta tehdessäsi seuraavat tiedot: ”” sillä huoneita ei varata kuokkavieraille tahi ulkopuolisille. Kaikkiin hintoihin sisältyy aamupala. Jyväskylästä majoituspaikkoja on tuona viikonloppuna hankala tai jopa mahdoton saada suurien paikallisten tapahtumien vuoksi.


Ajo-ohje Jyväskylästä:
Aja Jyväskylästä Lahden suuntaan Vaajakosken ABC:n liikenneympyrään saakka. Käänny ympyrästä Kuopion suuntaan ja jatka 15 km. Käänny oikealle Mikkelin risteyksestä. Jatka 10 km. Käänny oikealle Taulun risteyksestä. Jatka ~2km. Käänny oikealle Kartanon pihaan. Olet perillä!



Miltäs vaikuttaa?

Kampauksia 02 April 2011 - 13:16

Kampausideoita!

Olen jo käynyt juttelemassa mahdollisesta kampauksestani kampaajani kanssa. Värjään itse hiukseni häitä varten ja värjään samalla myös ostamani aitohiusta olevat klipsipidennykset samalla värillä, jotta ovat sitten todella samanväriset. :) Olen kerran aiemminkin ostanut samanlaiset pidennykset ja värjännyt ne, joten tiedän tämän olevan on mahdollista.

Pituutta nämä pidennykset eivät kovin paljoa anna, sillä omatkin hiukseni ovat aika pitkät. Tuuheutta ja massaa niillä saa ainakin.

Minulle tulee kirkkoon huntu ja iltajuhliin hiuskoriste. Kaasoilleni tulee samanlaiset hiuskoristeet, mutta vain yhdellä kukalla.

Minulle aiheuttaa päänvaivaa lähinnä se, että huntua varten on helpompi, jos kampaus on keskelle sijoitettu, mutta toispuoleinen viehättäisi minua ehkä enemmän, etenkin tuon hiuskoristeen kanssa. Lisäksi en halua, että hiukset peittävät puvun selän, koska minusta takana oleva V-aukko on kaunis yksityiskohta.

25 March 2011 - 20:13

Mulle heräsi jo hetkellisiä epäilyksiä puvusta, koska tuli ihmeellisiä mielikuvia päiväunelmissa, että puku on pitkän selkäni takia minulle "liian lyhyt" ja asettuu liian alas. Huomasin tänään kuitenkin sovituksessa laihtuneeni vähän ja että puku oli TÄYDELLINEN. Siis täydellistä täydellisempi. Tai sitten se johtui hunnusta, tai koruista.. tai siitä, että äiti, anoppi, yksi kaasoista ja kaasoni äiti olivat paikalla. <3 Tai siitä, että pukuni kaima oli päätynyt näyteikkunaan! :D Haha.

Mentiin liikkeen luo kun äitini poltteli pihalla vielä tupakan. Huikkasin anopille, että kumman luulisit olevan mun puku, että se on tuossa ikkunassa... Hän vastasi, että noista se voisi kyllä olla kumpi tahansa, että molemmat ovat tavallaan mun tyylisiä. Melkein rupesin jo kyynelehtimään kun puku tuli pussissa yläkerrasta ja näin kaunokaisen kaikessa täydellisyydessään. Asian kruunasi se, että anoppini toi korvikset joita minun oli tarkoitus lainata. Ne olivat tosi kauniit puvun kanssa ja sopivat hyvin kaulakoruuni (pieni kuva liitteenä)

Päätin myös kummat kengät laitan. Pukuni turvallisuuden vuoksi laitan Perryt koska noissa Willoweissa on strassikoriste, jonka pelkään tarttuvan pukuni viiteen tyllikerrokseen :)

Lisäksi sain tietää, että liikkeen omistaja on tulossa huomiseen muotinäytökseen johon teen meikit ja kampaukset. Joudun kuulemma myös malliksi. Yhtenä puvustajana tässä näytöksessa on sama henkilö, kuin joka oli tuuraamassa morsiuspukuliikkeen omistajaa sinä päivänä kun kävin ostamassa pukuni ja jonka vuoksi sain hurjat alennukset.. Vastapalvelus, check!

Ja nyt olen myös uskomattoman kauniin ja pukuuni sopivan pitkän pitsireunaisen katedraalihunnun ylpeä omistaja. Ajattelin kaupata pukuni kera myös hunnun. Jos suinkin vain raaskin myydä ne häiden jälkeen.

Kutsuaskartelut on myös edenneet. Annoin jo vanhemmilleni ensimmäisen täysin valmistuneen kutsun. Kirjoittelin tänään loppuun juhlaohjesäännön ja kutsutekstit ja printtasin kaikki ulos. Ohjesäännöt on myös leikelty ja nyt sitten vain pitäisi koota kutsut lopulliseen muotoonsa <3 Uskomatonta ajatella, että kohta ne lähtee ja sitten koko suku tietää, että ollaan menossa naimisiin. :o

ENÄÄ HEI REILU 4kk!

(kopioitu mun naimisiin.infon blogista vähän jälkikäteen :)