Wednesday, March 23, 2011

Kuvaaja!

Ystäväni pääsee sittenkin Skotlannista kuvaamaan. Hän varasi lennot eilen! Mahtavaa :)) Tämä säästää meiltä 500 € rahaa, tai vähemmän riippuen uskaltautuuko ystäväni ottamaan myös meidän viralliset potrettikuvat. :)

Pelkäsin jo, ettei kukaan brittiystävistäni pääse paikalle. Onneksi edes yksi varmasti on tulossa. Tämä teki minut kyllä tosi iloiseksi.

Sunday, March 20, 2011

Menusta

Meille tulee juhlapaikan pitopalvelusta tällainen menu:

MENU

Kasvisfetasalaatti (+ talon kastikkeet)
Metsäsienisalaatti
Matildan mozzarellasalaatti pinjansiemenillä
*
Graavilohi
Kasvisjuustoterriini
Chilimarinoidut katkaravut
**
Yrteillä täytetty porsaan juhlafilee tomaatti-kermakastikkeella
Ratatouille kasvikset
Keitetyt perunat
***
maito, vesi, kotikalja +leivät, levitteet
*
Kahvi, tee ja täytekakku


Kuulostaako tää jotenki tosi vajaalta? Mitä ootte mieltä, että onko tässä kasvissyöjällekin tarpeeksi? Vai pitäiskö vielä lisätä joku ruokalaji?

Vieraille tarjoillaan juhlapaikalle saapuessa jo pahimpaan nälkään cocktailpiirakoita ja munavoita, sekä alkoholitonta boolia.

Sitten on tervetuliaismaljana Xenius Brut kuohuviini + alkoholiton vaihtoehto ja ruokaviineinä (2 kaatoa / vieras) punainen Vina Maipo, Chile, Cabernet Sauvignon 85%, Merlot 15%, sekä valkoinen Vina Maipo, Chile, white blend (maisteltiin ja oli tosi raikas ja hedelmäinen), jotka tarjotaan viinibuffettina 10 l laatikoista (10 l valkoinen, 10 l punainen).

Kuvaaja-asiaa

Paljon on tapahtunut jo viimeisimmästä kirjoituksesta.

Ensinnäkin.

En olekaan nyt varma pääseekö mun kaveri Skotlannista häihin ollenkaan. Hänen siis piti olla meidän kuvaaja :/ No, ajattelin varata kuvaajan meille sittenkin muualta. Siis meillä oli studiokuvaus varattu alunperin Lehtiseltä. Etsiskelin netistä koko eilisen illan kuvaajia Jyväskylän alueelta, jotka olisivat suht. edullisia. Satuin löytämään muutamia ja osalla ei ollut hinnastoa sivuilla. Otin yhteyttä varmaan kymmeneen kuvaajaan kaikkiaan ja sain kaksi vastausta.

Toinen oli semipro, Tapani Päkkilä (http://www.tapanipakkila.com/). Hän olisi voinut olla ihan hyvä, mutta koska oli Oulusta kotoisin matkakulut olivat aika huikeat hinnat nousivat jo ammattilaisen hintaluokkaan. Toinen vastaus oli lupaavampi. Henry Paananen on Jyväskylän aikuisopiston opiskelija, joka valmistuu keväällä. Hänen nettisivunsa olivat lupaavat, joskin mainintaa varsinaisesta hääkuvauksesta ei ollut. Otin yhteyttä ja kyselin erilaisia yhdistelmiä kuvauksesta ja hän teki tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Jos hän saa käyttää kuviamme nettisivuillaan hän antaa alennusta ja hinnaksi jäi 500 € koko päivän dokumentaariselle kuvaukselle! Tähän siis sisältyy myös potretit miljöössä otettuna! :O Tosi edullinen ja kuvat hänen sivuillaan näyttivät tosi laadukkailta. Kuulosti viesteissään tosi asialliselta ja osaavalta, joten olen luottavainen. Olen tosi innoissani, että ongelmamme ratkesi ja saimme näin lupaavan kuvaajan edullisesti.

Siis Lehtisellä laaja studiokuvaus (1-1,5 h kuvausta, 2 valmista kuvatuotetta, joista toinen kokovartalokuva) maksoi 190 €, Miljöökuvaus laajana taas 350€ + matkakulut :o

Toinen ongelmani oli, että tämä samainen kaverini joka oli tulossa Skotlannista on laillani innostunut lomografiakuvauksesta. Hän osaa käyttää lomokameraani ja ymmärtää paljon kuvaamisesta ylipäätään. Tarkoituksena meillä oli ottaa vieraista vieraskirjaan kuvat Diana F+ kamerallani, jossa on Instant Back, jolla saa otettua polaroidkuvia. Kamera ei ole ihan yksinkertaisin filmikamera käyttää ja polaroidien ottaminen kameralla ei ole helpoimmasta päästä, kun aukkoajan joutuu laskemaan manuaalisesti. No onneksi tajusin, että mulla on toinenkin ystävä täältä Jyväskylästä joka osaa käyttää Dianaa ja jonka muutenkin kutsun juhliin. Hän lupautui tarvittaessa ottamaan kuvat vieraista, jos tämä toinen kaveri ei pääse paikalle. Kuvausjuttu siis järjestyi, jee!! :)

Kävimme tänään Taulun Kartanolla kutsuvierastilaisuudessa. Oli ihanaa nähdä paikka uudelleen näin pitkän ajan jälkeen... On se vaan niiiiiiin ihana paikka! En malta odottaa meidän juhlia.

Maisteltiin viinejä, kuohareita ja alkupaloja. Lisäksi maistelussa oli myös cupcakeja ja juustokakkua. Päädyimme miehen kanssa siihen, että meille tulee ihan perinteinen marjakermakakku. Se kun kuuluu pitopalvelun hintaan. Tarkistaelin paikanpäällä myös pistorasioiden lukumäärää (on tarpeeksi pistorasioita pitkillä seinillä: saamme valo-orkideat kiinni, jee!), parven tilavuutta bändiä ajatellen (tila pitäis riittää..) ja sitten kyselin kaitaliinojen perään. Heiltä löytyy suklaanruskeat poikkiliinat, jotka sopivat paikkaan ja meidän väreihin täydellisesti <3 Asiat nyt vaan jotenki tuntuu järjestyvän :)

Lisäksi rakastuin yksiin kauniisiin tummasta puusta tehtyihin prinsessamallisiin tuoleihin, joita heillä on päärakennuksessa. Kysyin voisiko ne saada lainaan hääparin pöydän tuoleiksi, jotta pöytä erottuu enemmän joukosta. Onnistuu. Hih.

Varasin ajan ensi perjantaiksi Josefiinaan sovittamaan pukua kenkien, alusvaatteiden ja korujen kanssa. Sitten pääsen pähkäilemään kummat kengät, kummat korut ja ihastuttamaan äitiä näiden yhdistelmällä. Äippä siis lupasi lähteä mukaan, samoin kuin nuorin kaasoistani <3