Wednesday, May 18, 2011

Esteidentutkintaa ja vaikka mitä muuta!!

Johan tässä on taas tullut puuhasteltua, ei ole vain ollut aikaa kirjoitella!

KELA teki päätöksen käsiteltyään kokonaan uudelleen tuon meidän jutun.

Naurettavaahan tässä on se, että tuollaista päätöstä joka oltiin alunperin tälle tapaukselle saatu, ei todellakaan olisi pitänyt koskaan tulla. Siis se oli täysin väärin käsitelty! Vaikka oltiin haettu tälle kaksi oikaisuakin, niin asiaan ei tullut muutosta.

Nyt, Kela sitten maksaakin meille kaikki rahat takaisin, joita ollaan jo ehditty maksaa noista heidän takaisinperinnöistään. Tämä summa on ennakonpidätyksen jälkeen n. 730€. Lisäksi meidän piti saada alunperin 1500€ opintolainaa, mutta koska laina-aikaa on enää kuukausi jäljellä, emme saa lainaa kuin yhdeltä kuulta (300€). Mokahan oli heidän, mutta ymmärrän toki, ettei opintolainaa makseta takautuvasti. Harmittaa vaan et tää nyt meni tälleen. Saatiin kyllä tältä kuulta onneksi toimeentulotukea miehen vähäisten työtuntien ja tuon kelan säädön takia 500€. Jee. Toisinsanoen, saatiin siis periaatteessa saman verran rahaa yhteensä kuitenkin kuin se lainasumma olisi ollut.

No sitten, muihin juttuihin... Ostin jo aikaa sitten tällaisen karkkibuffapurkin, olen tainnut vain unohtaa kirjoitella siitä tänne. Halusin jonkun muhkeamman purkin lisäksi tuohon mun asetelmaan. Tämä löytyi sokokselta parin kympin hintaan. :) Mielestäni ihan hyvä kauppa, sillä tuo purkki on melkein 40 cm korkea.




















Sitten lupasin kuvia tekemistäni "paikkakorteista" eli tagein varustetuista avaimista, jotka ripustetaan pyykkinarulle roikkumaan.. :D Eli siis noihin tulee vielä sitten seurueittain nimet ja pöytäryhmät. Jokainen voi siis ottaa avaimensa ja etsiä oikean pöydän. :)















Viimeisimpänä operaationani oli sitten tuo Morsiamen henkarin tekeminen. Tein sen ihan normaalista katiskalangasta ja vanhasta rautalankahenkarista. Tarkoituksena oli alunperin tehdä tuo teksti paksummasta langasta, mutta siinä kävi sitten niin ettei tuo vanha henkari kestänyt taivuttelua. Teinkin siitä siis henkariin alapuolan jonka ympäri taivuttelin helpommin taipuvaa katiskalankaa. "Morsian" -teksti ei olisi tuohon kunnolla mahtunut / olisi näyttänyt tympeän pieneltä, niin tein sitten englanniksi, kun oli lyhyempi sana. Mielestäni onnistui ihan kivasti. :) Eihän tätä olekaan tarkoitus käyttää kuin kuvausproppina..
















Ostin uuden korsetin täältä naikkarifoorumeilta, kun oli eräältä toiselta morsiamelta jäänyt häissä käyttämättä. Entisessä korsetissa oli se vika, että se oli liian korkea takaa, kun pukuni kuitenkin on V-muotoon uurrettu. Tämä uusi näyttää kuitenkin ihan mielettömän hyvältä ja istuu kuin olisi maalattu päälleni. Erityisesti pidän matalasta taka-osasta. :)













No siis sitten, tehtiin eilen esteidentutkinta kirkkoherranvirastossa. Onneksi tuli käytyä, sillä siellä tiedoissa oli meille väärä puhelinnumero. Pappi oli ilmeisesti jo yrittänyt ottaa yhteyttä vihkiraamattuun liittyen, mutta luonnollisesti väärästä puhelinnumerosta meitä ei saanut kiinni. :) Nyt sitten on vireillä siis naimalupa! <3 Tuli iiksutusfiilikset kun oli tämäkin alta pois! Todistus tulee sitten postissa meille kotiin. Pappina meillä on kuulemma Harri Vähäjylkkä, joka on vanhoillislestadiolainen 10 lapsen isä. Olin vähän yllättynyt tästä käänteestä, mutta eipä siinä mitään vikaa ole. Pelkäsin vaan hetken et jos on kovinkin vanhoillinen tyyppi niin pitääköhän se meitä ihan pahoina ihmisinä kun lempiharrastuksia ovat elokuvat. No ei kai sentään. Onneksi seurakunnalla töissä oleva tuttu kertoi, että tuo meidän pappi on kuulemma tosi rento ja rockhenkinen, eli ei varmaankaan niin fundamentalistinen, kuin voisi kuvitella. Toivottavasti on meidän tyylinen tyyppi.

Tehtiin sellainen päätös, ettei lähdetä itse tekemään kuitenkaan noita hääkukkia. Tuli paniikki, koska alkoi tuntua, että häitä edeltävänä päivänä on muutenkin riittävästi hässäkkää ja tuossa suunnitelmassa on niin monta asiaa, jotka voi mennä vikaan. Vaikka itse mieluusti muuten sitoisinkin kukat. Olin muutenkin meidän budjettiin laittanut arvioksi kukille 300 €, joka oli tosi reilusti ylimitoitettu ainakin itsetehdyille kukille.

Kävin Mestarin kukassa kyselemässä hintoja suunnittelemalleni kimpulle ja muille kukkalaitteille ja näyttäisi menevän siihen pariinsataan euroon. Päätin ottaa kukat sieltä. Varasin jo suunnittelusessionkin valmiiksi. :) Siellä on myös hääkukkaesittely 21.5., mutta en vielä tiedä pääsenkö sinne, koska meidän näytelmällä on yläkaupungin yössä esitys klo. 14.00, jossa mun pitäis olla ottamassa katsojia vastaan.

Varasin myös jo valmiiksi ajan puvun korjaussovituksen tekemiseen heinäkuulle. Sovin ompelijan kanssa tehtävistä muutoksista jo alustavasti. Tämä sisältää mm. tyllin lisäämisen alushameeseen. Haluan, että alushame tulee enemmän laahusta. Nyt se ei sitä oikein tee, sillä laahus tekee maahan osuessaan "kulman". En oikein osaa selittää tuota sen tarkemmin, mutta jos sinne alle laittaisi tylliä niin se ojentaisi laahuksen laskeutumaan nätimmin.

Sulhasen pukeutuminenkin on saanut pienen käänteen. Kuulimme, että mieheni isällä onkin oma frakki, joten mies saattaisi saada sen lainaan, mikäli se vain on sopiva. Säästäisimme tuossakin 120€ jos ei tarvitsisi vuokrata pukua. :)

Mutta tällaisia juttuja tällä kertaa.