Saturday, May 7, 2011

Ketuttaa 26 April 2011 - 12:08

Jotenkin tuli nyt sellanen fiilis, että aina saa pelätä kun alkaa mennä hyvin. :/

Juuri saatiin sovittua sopunhintaan meille tulishow häihin ja seuraava vaihe hääsuunnittelussa oli miehen opintolainan tipahtaminen tilille. No nyt kävi sitten niin, että ihmeteltiin miksei laina ole vieläkään viikon odotuksen jälkeen tilillä. Mies kävi Kelalla kysymässä asiasta ja sieltä se syy löytyi.

Mies haki vuonna 2008 kouluihin ja ei saanut opiskelupaikkaa. Hän teki kesän 2008 töitä, kun luuli ettei pääse kouluun. Opiskelupaikka aukesikin täyttöhaussa ja Kela sitten halusi meiltä rahaa takaisin toista tuhatta, koska mies oli "ansainnut liikaa" kesällä ennen opiskelupaikan vastaanottamista. Nyt tätä rahaa oli vähennetty suoraan opintotuista ilman erillistä ilmoitusta meille. Ei tässä mitään, tämä asia oli meille jo selvä.

Mutta nyt selvisikin sitten, että opintolainaa ei heru, niin kauan kun on vielä maksettavaa Kelalle takaisin. ELI summa summarum = Meille ei tipu sitä 1500 €:n opintolainaa, mitä olimme suunnitelleet laittavamme häihin. Seuraava opintolaina on nostettavissa molemmilla vasta syksyllä häiden jälkeen. Voi HEMMETTI! Nyt isot pannut Kelalle!!! Kiitos tästä. :skilletgirl:

Opiskelijana joutuu muutenkin sovittelemaan noita hääjuttuja budjettiin aika rankalla kädellä ja luopumaan isoista kuluista. Alkoi jo mietityttää, että vaikka tuo häiden järjestely tuntui täysin mahdolliselta suunnitelmat tehtyämme, nämä takapakit alkais jo riittää. :/

Ja ihan kun tässä ei olisi tarpeeksi, Ukki kuoli viikko sitten ja hautajaiset olisivat huomenna Ruotsissa ja minähän en sinne pääse KOSKA EI OLE SITÄ RAHAA..

EDIT:
Eihän tässä sinänsä hätää ole. Puolikas tonni on vielä noista kuluista karsittavissa ja kyllä me ehditään vielä vähän säästääkin. Ja syksyn opintolainat tulee nostettavaksi jo pari viikkoa häiden jälkeen, joten luulis et pystyy juhlapaikan kans sopimaan et vois venyttää sitä loppuosan maksua sinne. Hope so. Mut kyllä tällaset aina kolahtaa ja nyt ei sit paranis tulla mitään muita "onnenpotkuja" tai tää nainen hyppää kohta vaatteistaan.

No comments:

Post a Comment