Friday, September 30, 2011

Palveluiden arviointia

Aattelin nyt sit vielä kirjoittaa listaa palveluista/tuotteista, joita käytin häissä/häitä varten jos joku haluaa kuulla kommentteja.

Kukat: Mestarin Kukka - Kukat olivat sinänsä hyvin tehtyjä ja hyvässä kunnossa (hortensiat kyllä kuihtuivat tosi nopsaan) koko juhlan ajan, mutta itse liikkeen kanssa oli ongelmia. Suunnittelu sujui tosi hyvin, mutta ongelmat alkoivat päivää ennen häitä. Maksettuamme kukat yhtäkkiä soittivatkin sitten ja kertoivat että orkideojen hinta oli kuulemma kallistunut huimasti. Meidän siis piti valita maksammeko lisää, vai vaihdammeko alttariasetelmamme pääkukaksi ruusun orkidean sijaan. Alttariasetelmassa oli myös vihreää vaikka palaverissa oli sovittu ettei vihreitä lehtiä käytetä ja vieheet olivat vaaleanvihertävistä ruusuista tehty, vaikka pyysimme kermanvärisiä. Palvelu oli vähän huonoa etenkin tuon alttariasetelman kohdalla ja meille ei edes korvattu mitään näistä virheistä.

Hiukset: Unik Hair (koekampaus) ja Aki Korpinen - Unik Hairin koekampauksesta ei tullut yhtään sellainen kuin toivoin ja jälki ei ollut kovin erikoista, joten vaihdoin kampaaja-ajan Aki Korpiselle. Kauniit hiukset tuli, tosin mielestäni oli törkeää ettei minulle ilmoitettu vaikka oli tiedossa jo edellisenä päivänä, että minulle koekampauksen tehnyt kampaaja jäi sairaslomalle. Jos en olisi itse soittanut häitä edeltävänä päivänä kysyäkseni saiko kampaaja vaihdettua aikaani aiemmaksi, olisin mennyt aamulla paikalle ja minulle ei olisikaan ollut kampaajaa. Minulle ei edes tarjottu hyvitystä koekampauksesta. Olin vähän törkeä ja heidän kysyessään oliko koekampaus jo maksettu vastasin kyllä. Mielestäni minun ei olisi kuulunutkaan maksaa siitä mitään jos kampaukseni juhlapäivänä tekeekin joku toinen.

Meikki: Marjaana Hautalahti (koemeikki) lopulta kuitenkin tein itse - En pitänyt Marjaanan jäljestä ja kestävyys ei koemeikin perusteella enteillyt hyvää. Tein itse ja hyvä tuli, voin tehdä muillekin edullisesti jos joku haluaa. :)

Hampaat: Suuhygienisti + Crest White Strips Premium - Suuhygienisti poisti hammaskiven jonka jälkeen sitten itse käytin tilaamiani crestejä. Hyvin toimi. Neljännet liuskat käytettyäni vaalennustulos oli jo minulle riittävä. Vihlonta alkoi kolmannella käyttökerralla, eikä houkutellut käyttämään lisää, mutta odottelin pari päivää ja käytin vielä kerran.

Hääpukeutuminen: Miehen puku - Juhla-asu (Jyväskylä), Morsian - Josefiina (Lahti) - Miehen puku valittiin pukuvuokraamosta. Hänelle tuli saketti ruskeakuvioidulla liivillä ja plastronilla ja perus puvunkengillä. Hyvä palvelu, kohtuuhinnat ja vuokra-aika oli hyvän mittainen. Josefiinassa palvelu oli todella ystävällistä ja asiantuntevaa. Puvun korjaukset olivat kerralla kunnossa ja maksuasioissa pystyi joustamaan (myös osamaksu). Saimme myös alennusta, kun ostimme kaikki pukeutumiseen liittyvät jutut samasta paikasta (huntu, kengät, puku).

Yöpyminen häitä edeltävänä yönä: Cumulus Jyväskylä - Meille (morsian, kaasot) oli varattu kombihuoneet, jotka oli yhdistetty väliovella. Tämä järjestely oli todella hyvä. Huone ei ollut kauneimmasta päästä, mutta käytännöllinen. Kuvista siis piti editoida kaikelaista härpäkettä pois (mustavalkoisia kuvia, koska yksi tuoli oli ihan susiruman värinen). Aamiainen tosi runsas. Hinta yöpymiselle tosi kallis, mutta oli pakko valita tämä hotelli, koska muualla oli täyttä (kaksi kahdenhengen kombihuonetta + lisävuode 230€, joka oli vielä alennushinta). Pystyimme myös sopimaan myöhäisemmän luovutusajan.

Juhlapaikka: Taulun Kartano: Erittäin hyvä palvelu, pitkä kokemus häistä. Ruoka oli todella maittavaa ja sitä oli riittävästi. Kakut herkullisia. :) Suunnittelupalaveri etukäteen, jossa suunniteltiin juhlan kulkua aikataulutuksineen ja yksityiskohtia servieteistä lahjapöytään ja koristeluihin. Kallis hinta, mutta palvelu erinomaista. HUOM. 500 nykyään tuo varausmaksu Wäentalolle (joka kattaa tilavuokran, servietit, astiat, kattauksen ja peruskoristelun) loppuhinta muodostuu pitopalvelusta ja viineistä yms. Heillä on A-oikeudet, joten ei omia viinaksia/pitopalvelua paikalle. Baari omasta takaa. Bonusta myös kutsuvierastilaisuudesta, jossa pääsi maistelemaan viinejä, kuohareita ja salaatteja sekä kakkuja (cupcakeseja kanssa). :)

Pappi: Harri Vähäjylkkä - Meille antoi kyllä tosi persoonallisen, selvästi meistä kertovan puheen. Vaikka oli vanhoillislestadiolainen 10 lapsen isä (pelkäsin, että on kovinkin tiukka tai vanhoillinen), oli todella rento ja mukava. Vinkki - kertokaa avoimesti suhteestanne, älkää kaunistelko. Saatte persoonallisemman ja rohkeamman puheen. Vieraat kehuivat kovasti seremionian konstailemattomuutta ja kauneutta. Ja etenkin papin puhetta, selkeä, rento ja persoonallinen.

Kuvaaja: Olli Kalima - Erittäin hienoja kuvia tuli. Hinta edullinen, laatu kohdallaan. Ei ole kyllä mitään huonoa sanottavaa.Erittäin hyvä kuvaaja. Tuli tosi rento olo heti ja päästiin hyvin yhteisymmärrykseen kuvista. Oli myös kiva, että yhdessä käytiin läpi kuvien muokkaukset ja kuvien valinta niin että pääsi itsekin vaikuttamaan kuvien ulkonäköön.

Tässähän näitä. Laittakaa kyselyitä jos joku kiinnostaa enemmän tai jätin jotakin laittamatta.

2 comments:

  1. Hei! Kuvista päätellen hääsi ovat olleet lumoavat! :) Olen itsekin suunnitellut häitäni samanlaisella teemalla ja juhlia Taulun kartanossa.

    Itse asiassa minulla olisi kysymys Taulun kartanoon liittyen. Koostuiko juhlapaikan maksu pelkästään varausmaksusta (500 €) sekä ruoista ja juomista, vai tuliko maksuun lisäksi jonkinlainen tilavuokra tai vastaava?

    ReplyDelete
  2. Heippa! Kiitos :) Taulun Kartano oli tosi hieno juhlapaikka ja sieltä sai kyllä tosi ammattitaitoista palvelua, hommat hoituivat ajallaan ja juhlat menivät mutkitta talon puolelta. Toi varausmaksu oli pitopalvelun lisäksi ainoa maksu mitä maksettiin. Se tilavuokra sisältyi tavallaan siis siihen. Meillä tuo maksu oli vuosi sitten pienempi (300€), mutta sitä nostettiin alkukesästä. Olin iloinen, että oltiin varattu jo heti alkukeväästä tuo paikka. :)

    ReplyDelete